Alles over draadloze koptelefoons
Terug naar het JBL Blogs-overzicht

JBL Blogs

Keuzehulp

Alles over draadloze koptelefoons

Met een draadloze koptelefoon kies je voor vrijheid. Zonder kabel luister je overal naar je favoriete muziek en geniet je van het kwalitatief hoogwaardige geluid van JBL.

Hoe werkt een draadloze koptelefoon?

Het hebben van een draadloze koptelefoon betekent dat je geen kabel meer nodig hebt. Je maakt eenvoudig contact met jouw smartphone, laptop of tablet door middel van een wireless verbinding via bluetooth. Door de accu in je koptelefoon luister je uren naar muziek. Ook is het mogelijk om te bellen en gebeld te worden of kun je ongestoord video's bekijken op je tablet of laptop. Met de nieuwste bluetooth technologie blijf je altijd verbonden.

Je koptelefoon bedienen

Wireless biedt allerlei voordelen. De afstand tussen jouw device en je draadloze koptelefoon kan oplopen tot wel 15 meter, zonder dat je de verbinding verliest. Zo kun je dus je smartphone gewoon in je tas laten zitten wanneer je op straat loopt. Thuis werkt je draadloze hoofdtelefoon ook gewoon wanneer je telefoon op de slaapkamer ligt terwijl jij in de keuken bent.

Maar, hoe ga je dan naar het volgende nummer in je afspeellijst of zet je het volume harder of zachter wanneer je telefoon niet direct in de buurt is? Dat kan met de toetsen op de oorschelpen van de koptelefoon. Met behulp van deze toetsen neem je je telefoon op, kies je een volgend nummer of pas je het volume aan. Ook noise cancelling schakel je hiermee in of uit.

Draadloze oordopjes beschikken ook over deze toetsen. Je vindt ze op het kabeltje dat de twee oortjes met elkaar verbindt, of in het geval van volledig draadloze oordopjes op de oortjes zelf. Bluetooth koptelefoons zijn uiteraard ook voorzien van een microfoontje waardoor het mogelijk is om een gesprek te voeren.

Behalve via de koptelefoon, kun je ook via de JBL Headphone app gemakkelijk je koptelefoon instellingen bedienen, zoals noice cancelling, AmbiantAware & TalkThru. Via deze app kan je nog meer persoonlijke voorkeuren instellen. Met de vooraf gedefinieerde EQ-instellingen voor Jazz, Vocal of Bass kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je luistervoorkeuren vastleggen of aanpassen.

 Je koptelefoon bedienen

Soorten draadloze koptelefoons

Er zijn drie soorten draadloze bluetooth koptelefoons. De on-ear en over-ear draadloze hoofdtelefoons en (in-ear) draadloze oordopjes. Bovendien zijn alle varianten ook verkrijgbaar als speciale sport koptelefoons.

Draadloze on- en over-ear koptelefoon

Over-ear koptelefoons vallen over je oor. Het feit dat ze je oren omsluiten heeft als voordeel dat je helemaal kunt opgaan in de muziek en genieten van het perfecte geluid. Wat de over-ear hoofdtelefoon van JBL echter ook bijzonder maakt, is dat ze heel comfortabel zijn. Dankzij de zachte oorkussens en band zitten ze als gegoten op je hoofd en vallen ze uiterst comfortabel over je oor. Bovendien zijn de meeste over-ear koptelefoons opvouwbaar waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen.

Ook de meeste on-ear koptelefoons zijn opvouwbaar en bovendien super licht van gewicht. Ze zijn daarnaast zeer compact en passen daardoor gemakkelijk in je tas. Je neemt ze dan ook zonder probleem overal mee naartoe. De on-ear wireless hoofdtelefoon valt niet over je oren, maar zit daarentegen lekker comfortabel op je oren.

Draadloze oordopjes

Wireless oordopjes kun je weer onderverdelen in twee verschillende typen. Draadloze oordopjes zijn met elkaar verbonden door een kabel of een nekband. Volledig draadloze oordopjes functioneren helemaal onafhankelijk van elkaar. Bij deze true wireless oordopjes komt er geen enkel draad bij te pas, ook niet in de nek.

Draadloze oordopjes zijn dankzij het kleine formaat ideaal om mee te nemen en maken het eenvoudig om overal naar muziek te luisteren. Ondanks de geringe omvang, zijn ze robuust genoeg om jaren mee te kunnen. Ze zitten bovendien in een stevige charging case, waarna de oordopjes met 15 minuten in de case weer een uur langer kunt gebruiken. Bovendien produceren de oordopjes een uitstekend geluid. Sport gaat echter vaak gepaard met zweten en ook kun je een regenbuitje tegenkomen wanneer je buiten aan het rennen bent. Kenmerkend voor de sportoortjes is dan ook dat ze waterbestendig zijn.

Noise Cancelling koptelefoons

Om geluid van buitenaf te onderdrukken is er een speciale techniek ontwikkeld die bekend staat onder de naam noise cancelling. Het is een vorm van actieve ruisonderdrukking waarbij met behulp van een microfoon omgevingsgeluiden worden waargenomen. Zodra dit geluid is geanalyseerd produceert deze bijzonder geavanceerde hoofdtelefoon een tegengeluid. Dit is eigenlijk een tegendraadse geluidsgolf die het waargenomen omgevingsgeluid grotendeels elimineert. Dat is bijvoorbeeld erg handig wanneer je in een vliegtuig zit of met de trein reist.

Je kunt optimaal profiteren van de sublieme JBL sound terwijl je vrijwel geen hinder ondervindt van storende geluiden uit de omgeving. JBL heeft een aantal draadloze noise cancelling over-ear koptelefoons JBL TUNE 750BTNC & JBL LIVE 650BTNC, als ook een on-ear JBL TUNE 600BTNC en een in-ear JBL Live Pro+ TWS draadloze koptelefoon.

Draadloze koptelefoon kopen

Voor welke draadloze koptelefoon kies jij? Ga je voor optimale bewegingsvrijheid van de draadloze oordoppen of het gemak van de opvouwbare on-ear koptelefoons of de rust en het geweldige geluid van de noice cancelling hoofdtelefoon?

Gerelateerde producten

JBL Tune 750BTNC
Draadloze Over-Ear ANC-hoofdtelefoon
€ 116.00 per stuk
€ 129.00
JBL Live 650BTNC
Draadloze over-ear hoofdtelefoon met noise cancelling
€ 99.00 per stuk
€ 199.00
JBL Tune 600BTNC
Draadloze on-ear hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking.
€ 79.99 per stuk
€ 99.99
JBL Live Pro+ TWS
Volledig draadloze NC-oordopjes
€ 99.00 per stuk
€ 179.00

Meer van JBL

Best headphones for your loved ones this holiday season: our 5 tips Best headphones for your loved ones this holiday season: our 5 tips

With the holiday season just around the corner, the search for the best gifts also begins.

$display.stripTags($content.custom.BlogTitle) $content.custom.BlogTitle Best headphones for your loved ones this holiday season: our 5 tips Best headphones for your loved ones this holiday season: our 5 tips

With the holiday season just around the corner, the search for the best gifts also begins.

Les meilleurs casques audio à offrir  pour les fêtes Les meilleurs casques audio à offrir
pour les fêtes

À l'approche des fêtes de fin d'année commence la recherche du cadeau idéal.

$display.stripTags($content.custom.BlogTitle) $content.custom.BlogTitle $display.stripTags($content.custom.BlogTitle) $content.custom.BlogTitle $display.stripTags($content.custom.BlogTitle) $content.custom.BlogTitle Alles over DAB+ radio Alles over DAB+ radio

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Het is dus eigenlijk gewoon digitaal verstuurd

Beginnen met sporten:
vijf tips
Beginnen met sporten is de perfecte uitdaging voor je lichaam. Lekker rennen in de buitenlucht, boksen of fitnessen in de sportschool: er gaat niets boven wat extra beweging.
Beginnen met sporten: vijf tips Beginnen met sporten:
vijf tips
Beginnen met sporten is de perfecte uitdaging voor je lichaam. Lekker rennen in de buitenlucht, boksen of fitnessen in de sportschool: er gaat niets boven wat extra beweging.
Alles over draadloze koptelefoons Alles over draadloze koptelefoons

Met een draadloze koptelefoon kies je voor vrijheid. Zonder kabel luister je overal naar je favoriete muziek en geniet je van het kwalitatief hoogwaardige geluid van JBL.

Hoe maak je jouw oordopjes het beste schoon? Hoe maak je jouw oordopjes het beste schoon?

Portemonnee, telefoon, sleutels? Check. Oortjes? Natúúrlijk. Want een dag van huis zonder

Koptelefoon voor je kind Koptelefoon voor je kind

Een koptelefoon voor je kind is beschikbaar in leuke kleuren en is voorzien van volumebescherming.

Koptelefoon of oordopjes? Koptelefoon of oordopjes? Muziek luisteren: doe je dat het beste met een koptelefoon of met oordopjes? Wij leggen je precies uit wat de voordelen zijn van beide opties. Vind je het lastig om een keuze te maken? Geen probleem, want onze keuzehulp helpt je uit de brand. Koptelefoon of oordopjes? Koptelefoon of oordopjes? Muziek luisteren: doe je dat het beste met een koptelefoon of met oordopjes? Wij leggen je precies uit wat de voordelen zijn van beide opties. Vind je het lastig om een keuze te maken? Geen probleem, want onze keuzehulp helpt je uit de brand. 5 tips om het beste te
maken van je tijd thuis
Hoe ga je om met de uitdagingen van het thuis zitten? Thuis werken en leven wordt aangenamer als je gebruik maakt van onze 5 tips. Lees snel!
5 tips om het beste te
maken van je tijd thuis
Hoe ga je om met de uitdagingen van het thuis zitten? Thuis werken en leven wordt aangenamer als je gebruik maakt van onze 5 tips. Lees snel!
Keuzehulp Keuzehulp Je wilt de beste draagbare luidspreker voor jouw unieke situatie. JBL ook! Voor elke situatie is er een draagbare JBL luidspreker. Wil je je draagbare luidspreker meenemen naar het strand of het park? Geen probleem! Lees meer over de beste draagbare apparaten, waar je deze ook voor wilt gebruiken. Casques audio pour enfant Casques audio pour enfant

Les casques pour enfant (dès l’âge de 3 ans) existent dans des couleurs amusantes.

5 conseils pour choisir le meilleur casque gaming 5 conseils pour choisir le meilleur casque gaming

Suivez nos 5 conseils pour trouver le casque de gamer qui répond le mieux à vos attentes !

Musik unter der Dusche? Wasserdichte Lautsprecher! Musik unter der Dusche? Wasserdichte Lautsprecher!

Du willst unter der Dusche nicht auf Musik verzichten oder im Bad Podcasts hören?

Les meilleures enceintes d'extérieur Les meilleures enceintes d'extérieur

Quoi de plus agréable que d'écouter la musique émise par vos enceintes d'extérieur, installé dans votre jardin ? Rien de tel pour profiter des rayons du soleil, un verre à la main, sur votre terrasse, et même dans un parc ou à la plage.

Hoe koppel ik meerdere JBL speakers met elkaar?  Hoe koppel ik meerdere JBL speakers met elkaar? 

Wil jij met je vrienden van je muziek genieten of je muziekbeleving naar the next level brengen?

Noise-cancelling headphones: what are they and how do they work? Noise-cancelling headphones: what are they and how do they work?

ant to enjoy your music despite the noisy sounds around you?

Alles über das DAB+Radio Alles über das DAB+Radio

DAB steht für Digital Audio Broadcasting. Es geht also um digital versendeten Ton.

What are the best home speakers? What are the best home speakers?

A good speaker in your living room is important: it can take watching a film, having a party, doing a workout or having a moment to yourself to the next level.

Noise cancelling koptelefoon: wat is het en hoe werkt het?  Noise cancelling koptelefoon: wat is het en hoe werkt het? 

Toch genieten van je muziek ondanks rumoerige geluiden om je heen?

Tout sur la radio DAB+ Tout sur la radio DAB+

DAB est l'abréviation de Digital Audio Broadcasting (radiodiffusion audio numérique), appelé en français Radio numérique terrestre.

Quelle est la meilleure façon de nettoyer des écouteurs ? Quelle est la meilleure façon de nettoyer des écouteurs ?

Parce que tu les as toujours avec toi, les écouteurs doivent être nettoyés régulièrement

All about DAB+ radio All about DAB+ radio DAB stands for Digital Audio Broadcasting. So basically, it is just digitally transmitted sound. Wie verbinde ich mehrere JBL-Boxen miteinander? Wie verbinde ich mehrere JBL-Boxen miteinander?

Du willst mit Freund:innen gemeinsam Musik hören?

Listening to music via Wifi or Bluetooth? Listening to music via Wifi or Bluetooth?

Do you want the best music experience at home (or at work)? Then the way you stream music to your speakers is certainly important.

De la musique sous la douche ? Optez pour une Bluetooth enceinte ! De la musique sous la douche ? Optez pour une Bluetooth enceinte !

Pour pouvoir écouter votre musique dans la salle de bain, équipez-la d'une enceinte adaptée !

Kopfhörer für dein Kind Kopfhörer für dein Kind

Kinderkopfhörer gibt es in unterschiedlichsten Farben und mit integriertem Gehörschutz.

Was ist der beste Lautsprecher für dein Zuhause? Was ist der beste Lautsprecher für dein Zuhause?

Ein guter Lautsprecher darf in keinem Wohnzimmer fehlen. Ganz egal, ob es um Filme, Partys oder Entspannung geht – guter Klang ist immer von Vorteil

Quelles sont les meilleures enceintes pour la maison ? Quelles sont les meilleures enceintes pour la maison ?

Installer de bonnes enceintes dans votre salon est primordial. Surtout si vous souhaitez faire passer votre film, votre soirée, votre séance de sport ou tout autre moment de détente à un niveau supérieur.

All about wireless headphones All about wireless headphones

Wireless headphones give you freedom.

Fünf Tipps für das beste Gaming-Headset Fünf Tipps für das beste Gaming-Headset

Teamspeak, immersiver Klang und das alles, ohne deine Mitbewohner:innen zu stören.

Wat is de beste speaker voor thuis? Wat is de beste speaker voor thuis?

Een goede speaker in je woonkamer is niet zomaar belangrijk: het kan je film, feestje, sportsessie of momentje voor jezelf volledig naar een next level tillen.

What is the best way to clean your earphones? What is the best way
to clean your earphones?

Wallet, phone, keys? Check. Earphones? Of course. Because having a day away from home without your favorite tunes is unthinkable.

Comment connecter des enceintes JBL entre elles ? Comment connecter des enceintes JBL entre elles ?

Vous souhaitez profiter de votre musique avec vos amis ou passer à la vitesse supérieure ?

5 Tips voor de beste gaming headset 5 Tips voor de beste gaming headset Of je nou commando's aan het roepen bent naar je maten in de raid of je wil zorgen dat je huisgenoten zich niet ergeren aan de racegeluiden van je nieuwste game How do I connect multiple JBL speakers? How do I connect multiple JBL speakers?

Would you like to enjoy your music with your friends or take your music experience to the next level?

Tout sur les casques et écouteurs sans fil Tout sur les casques et écouteurs sans fil

Grâce aux casques audio sans fil JBL, vous pouvez écouter vos musiques préférées partout. De quoi profiter d'un son de haute qualité et d'un maximum de liberté !

Musik hören via WiFi oder via Bluetooth? Musik hören via WiFi oder via Bluetooth?

Willst du den besten Sound? Dann ist die Verbindungsart wichtig!

Music in the shower? Go for Waterproof! Music in the shower? Go for Waterproof!

Would you like to have your music in the shower? Or do you want to listen to a podcast in the bath?

Alles über kabellose Kopfhörer Alles über kabellose Kopfhörer

Mit einem kabellosen Kopfhörer entscheidest du dich für Freiheit.

Muziek onder de douche? Ga voor waterdicht! Muziek onder de douche? Ga voor waterdicht!

Wil je jouw muziek niet missen onder de douche? Of wil je die podcast ook lekker in bad kunnen luisteren?

De beste speaker voor buiten De beste speaker voor buiten Zodra de eerste zonnestralen schijnen zitten we met z’n allen buiten te genieten. Met een drankje in je hand zit je in je tuin Wie kannst du deine In Ear Kopfhörer reinigen? Wie kannst du deine In Ear Kopfhörer reinigen?

Portemonnaie, Telefon, Schlüssel? Check. Kopfhörer? Natürlich. Ein Tag ohne deine Lieblingsmusik? Unvorstellbar.

Headphones for your child Headphones for your child

Headphones for children are available in fun colors and have volume protection. So listening to music, watching a film or playing a game is completely safe.

Noise-Cancelling Kopfhörer: Was ist das und wie funktioniert es?  Noise-Cancelling Kopfhörer: Was ist das und wie funktioniert es? 

Deine Musik trotz lauter Geräusche um dich herum genießen?

Écouter de la musique via Wifi ou Bluetooth ? Écouter de la musique via Wifi ou Bluetooth ?

Vous souhaitez bénéficier d'une expérience musicale optimale à la maison ou au travail ?

Der beste Lautsprecher für draußen Der beste Lautsprecher für draußen

Die ersten warmen Tage locken alle nach draußen. Ob im Garten, im Park oder am Strand – passende Musik darf dabei nicht fehlen.

Casque réducteur de bruit : de quoi s'agit-il et comment ça fonctionne ? Casque réducteur de bruit : de quoi s'agit-il et comment ça fonctionne ?

Vous voulez apprécier votre musique préférée malgré les bruits ambiants?

The best outdoor speaker The best outdoor speaker

As soon as the first rays of sunshine appear, we all like to sit outside and enjoy the sun. With a drink in your hand, you can sit in your garden, in a park, on the beach or on a terrace.

5 Tips for the best gaming headset 5 Tips for the best gaming headset

Whether you're shouting commands at your buddies in a raid or want to make sure your housemates aren't annoyed by the racket of your latest game, a good gaming headset is a must.

Muziek luisteren via wifi of bluetooth? Muziek luisteren via wifi of bluetooth? Wil jij thuis (of op werk) de beste muzikale beleving? Dan is de manier waarop je je muziek naar je speakers streamt zeker belangrijk.