JBL noise-cancelling hoofdtelefoons

Weg met ruis, houd je focus

Noise-cancelling

Filteren
Actieve filters:
18 results

Kleur

  • Zwart
  • Blauw
  • Wit
  • Roze
  • Geel
  • Zilver

Google Assistant

Noise Cancelling type

Batterijduur

Afspeeltijd muziek (alleen in oordopjes)

Handsfree telefoongesprekken

Snellader

Prijs

18 results
Vergelijk maximaal 4 producten Annuleren

Wat is noise cancelling?

"

Noise cancelling, ook wel actieve ruisonderdrukking genoemd, is een ingenieuze techniek die het mogelijk maakt om storend geluid uit de omgeving te dempen. Dat gebeurt door middel van een antigeluid. Om het omgevingsgeluid te dempen, moet dit geluid eerst worden opgevangen door microfoontjes dat zich zich aan de buitenkant van de schelp van de hoofdtelefoon bevinden. Vervolgens wordt het omgevingsgeluid geanalyseerd en omgedraaid. Op die manier wordt er een tegengeluid geproduceerd. 

Het gevolg is dat de twee tegenovergestelde geluidsgolven elkaar opheffen. Hierdoor heb je dankzij deze vorm van ruisonderdrukking vrijwel geen last meer van geluiden uit je omgeving die jouw luisterplezier beïnvloeden. Dat heeft als belangrijk voordeel dat je het volume minder hoog kunt zetten - beter voor je oren en voor de batterij van de headphone.

"
Lees meer »
"

Actieve en passieve noise cancelling

Bij deze vorm van noise cancelling is de hoofdtelefoon zelf actief bezig met het dempen van geluid uit de omgeving. Dit is dus wat anders dan passieve geluidsdemping. Doordat de koptelefoon over ear, on ear of in ear zit, zijn ze tot op zekere hoogte al geluiddicht en wordt er automatisch al een deel van het omgevingsgeluid gedempt. Actieve geluidsdemping gaat echter nog een stap verder dan dat en zorgt ervoor dat geluiden van buiten helemaal worden buitengesloten.

Wanneer gebruik je noise cancelling?

Deze techniek werkt het beste bij constant, monotoon omgevingsgeluid. Het is dan tenslotte makkelijker om een anti geluid te produceren. Zo is dit type hoofdtelefoon zeer effectief in een vliegtuig waar het geluid van de motoren of de airconditioning uitstekend kan worden gedempt. Ook het geruis van pratende mensen om je heen kan de koptelefoon wegfilteren. 

De headphones zijn niet volledig geluidsdicht - door de wisselende tonen van iemand die tegen je praat, wordt iemands stem niet geheel gefilterd. Zo kun je degene die iets tegen je zegt gewoon verstaan. 

Draadloze noise cancelling koptelefoons

Net zoals bij alle draadloze hoofdtelefoons en oordopjes werkt ook de geluiddempende koptelefoon op een accu. Omdat je dankzij de geluidsdemping minder volume nodig hebt, gaan deze accu's echter langer mee. Om draadloos naar muziek te luisteren, maakt je hoofdtelefoon via bluetooth contact met je smartphone of een ander apparaat.

Welke soort noise cancelling koptelefoons heeft JBL?

JBL heeft verschillende bluetooth koptelefoons die werken met noise cancelling. De meeste daarvan zijn over ear koptelefoons. Daarnaast zijn er ook on- en in ear geluiddempende hoofdtelefoons verkrijgbaar.

On- en over ear

Wat passieve geluiddemping betreft, scoren zowel on als over ear hoofdtelefoons erg goed. Hoe meer je oren bedekt zijn, hoe minder geluid er van buitenaf naar binnen komt. Dat wordt nog eens versterkt wanneer er ook sprake is van actieve ruisonderdrukking. Voorbeelden van dit type on- en over ear hoofdtelefoons zijn de JBL TUNE 600BTNC en de JBL LIVE 650BTNC.

Noise cancelling oordopjes

JBL heeft ook in ear oordopjes die beschikken over actieve (regelbare) ruisonderdrukking: de JBL EVEREST ELITE 150NC. Met deze earbuds kun je zelf instellen hoeveel geluid je van de buitenwereld wilt horen. Daarvoor kun je gebruik maken van de knoppen op de oordopjes of de MY JBL Headphones-app.

Noise cancelling koptelefoon kopen

Wil jij naar muziek luisteren zonder dat je het volume moet opschroeven vanwege storende geluiden uit je omgeving? Dan is actieve ruisonderdrukking een uitstekende optie voor jouw oren.

"