Wij zijn JBL

Wij geven de beste muzikanten, atleten en evenementen ter wereld extra power – en dat al ruim zeven decennia. Met JBL voel je de muziek.

 • Het gouden filmtijdperk

  ​JBL-oprichter James B. Lansing begon zijn carrière met het vernieuwen van geluidstechnologie in bioscopen. We schrijven het begin van de 20e eeuw, een tijdperk waarin meer dan de helft van alle Amerikanen elke week naar de bioscoop ging – niet in de laatste plaats om muziek te horen. Het is dan ook passend dat JBL tot op de dag van vandaag wereldwijd in talloze bioscopen het geluid verzorgt.

 • Bioscoopgeluid in huis

  JBL liep voorop toen bioscoopgeluid zijn intrede in de huiskamer deed. In de jaren 50 ontwikkelden we iconische luidsprekers – zoals de Hartsfield en de Paragon – waarmee we onze plek veroverden als toonaangevende marktleider in hifi-geluid.

 • JBL verovert het podium

  ​In de jaren 60 doken de eerste rockfestivals op – en wij waren erbij. Op Woodstock in 1969 gaf onze geluidsapparatuur het festival extra impact. In de jaren 70 zag onze gerenommeerde 4310 Studio Monitor het levenslicht, die vervolgens voor onze klanten thuis werd doorontwikkeld tot de Century L100.

 • Opkomst van de thuisbioscoop

  In de jaren 80 en 90 maakte de thuisbioscoop een duizelingwekkende ontwikkeling door. De droom van bioscoopgeluid in de huiskamer werd werkelijkheid. Producten zoals onze L212, Everest en JBL Synthesis bevonden zich in de technologische voorhoede.

 • Geluid voor overal

  In de 21e eeuw is de manier waarop we muziek luisteren ingrijpend veranderd. De Sony Walkman en iPod maakten draagbare muziek ongekend populair, maar JBL ging een stap verder. Wij maken hoofdtelefoons en draagbare speakers voor overal. Ze overleven je intensiefste training. Je poolparty. Sneeuw en ijs? Met gemak. En wij zijn de vaste keus van muziekprofessionals, waaronder artiesten, geluidstechnici en producers.